784927

Uit Dorpsbelang Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken
Datum 2016/05/04
Locatie Monument Kerkhof Den Hout
Deel deze pagina
Icon Twitter.png Icon Facebook.png
Nieuwe foto

Op woensdag 4 mei worden in heel het land de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. de gevallenen in Den Hout worden herdacht tijdens een plechtigheid, die van 18.30 tot 19.30 uur duurt, bij het oorlogsmonument op het kerkhof. Tijdens de plechtigheid worden de burgerslachtoffers herdacht. Het landelijk thema van de herdenking dit jaar is 'Geef vrijheid door'. Elk jaar wordt het thema gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook in Den hout volgt het Oranje Comité al jarenlang het landelijke thema.

Bloemen
Aan het eind van de bijeenkomst worden bloemen gelegd door nabestaanden, burgemeester Huisman namens het gemeentebestuur en het Oranje Comité. Om kinderen op het belang van vrede en vrijheid te wijzen, zullen leerlingen van o.m. basisschool De Achthoek een rode roos bij het monument leggen. Tijdens de plechtigheid brengt Fanfare Amicitia passende muziek ten gehore.

Twee minuten stilte
De herdenking eindigt met twee minuten stilte: van 18.58 tot 19.00 uur.
Na de herdenking op het kerkhof zal het Oranje Comité bloemen leggen bij het gedenkteken voor de gesneuvelde militairen bij de Teraalsterbrug.