937336

Uit Dorpsbelang Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken
Datum 2015/07/14
Locatie Gemeentehuis Oosterhout
Deel deze pagina
Icon Twitter.png Icon Facebook.png
Nieuwe foto

Brief van College aan gemeenteraad

Op de agenda van de vergadering van uw raad d.d. 14 juli a.s. staat ons voorstel tot reconstructie van de rotonde-Bromtol. In de afgelopen weken is ons gebleken dat er tegen dit plan veel maatschappelijke weerstand blijft bestaan. Dit beeld is bevestigd tijdens de raadsinformatieavond van 7 juli jl.

Om redenen van verkeersveiligheid, een goede verkeersafwikkeling en bereikbaarheid van bedrijventerrein Weststad, blijven wij voorstander van de aanleg van de turbo-rotonde. Tegelijkertijd zijn wij ook van mening dat er kansen liggen om, door middel van kleine aanpassingen, ons voorstel te optimaliseren. Met name waar het de afwikkeling van het langzaam verkeer betreft, liggen hier naar onze mening mogelijkheden.

Een dergelijke aanpassing op onderdelen van het plan is echter alleen verantwoord mogelijk, als uw raad zou besluiten de bespreking van de raadsnota uit te stellen (tot het najaar van dit jaar). De extra tijd die zo kan worden gecreëerd, willen wij benutten om belanghebbenden uitgebreider te informeren en samen met hen kleine aanpassingen binnen het plan door te voeren. Wij willen u dan ook verzoeken om, bij de vaststelling van de agenda van de raadsvergadering van 14 juli, te besluiten de raadsnota BI.0150278 (rotonde bromtol) van de agenda te halen.

Artikel in BN De Stem: Sprankje hoop voor Stelvenseweg